Йосиф Делгянски е един от най-едрите зърнопроизводител в Южна България. Той

...
</TD
>Йосиф Делгянски е един от най-едрите зърнопроизводител в Южна България. Той
Коментари Харесай

Едър бизнесмен от Пловдивско: Призвани сме да бъдем богати. Джиповете, които караме, сме ги придобили с много труд, знания и опит

Йосиф Делгянски е един от най-едрите зърнопроизводител в Южна България. Той е от Раковски. Обработва към 90 000 декара земя в землищата на 10 села в областите Пловдив и Стара Загора.  В страницата си във фейсбук постоянно разгласява своите размисли относно протестите на земеделците.

" От няколко дни ми се върти нещо неуместно в главата и не смятах да го споделям, само че тъй като момента е доста върховен, ще го направя

Ние, зърнопроизводителите, сме призвани да бъдем богати. Защо?

1. Защото си го извоювахме с доста труд, познания и опит. И то в най сложните години, което ни разреши да създадем едни съвременни и конкурентни стопанства на международно равнище.

2. Богатството ни разреши в тези дълги интервали от време, когато нашият бранш беше неглижиран и никой не искаше да чува за нас, ние да продължаваме да се развиваме и да купуваме нова техника и да вървим със международните трендове.

3. През тези години положителните стопани съумяха да закупят и много земя. Земя, която е в български ръце, а не в Руските фондове.

Обръщам се към всички парламентарни партии и към актуалните ръководещи:

Ако вие не ни помогнете, този баланс на нашето “богатство " ще бъде нарушен:

" Tова е към този момент въпрос на национална сигурност. За да отложим банкрута, ние ще би трябвало да продаваме земя. Ако това ви е задачата, то ще я постигнете доста елементарно ".

Когато става въпрос за Националната сигурност на страната, би трябвало да се взимат ексцентрични ограничения, даже и бедният да помогне на богатия. А когато богатият премине сполучливо през изправилите се трудности, той ще откри метод да се отблагодари и на бедния, и на страната. Винаги в историята на света бедният е работил за по-богатия.

 

Какво желаех да реализира с тези трудове

1. Да слага въпроса, че нашият бранш е стратегически за страната и към него би трябвало са се отнасят с нужното почитание.

2. Изключително ми е болно, когато чуя по медиите всякакви анализатори да приказват неща, които не са правилни за “зърнарите ". През годините ние успяхме от 25 милиона обработваема земя да я докараме до 38 милиона. Цената на тази земя от 150 лв. стигна до 1500.  От необработваема тя стана обработваема и в този момент притежателите получават лихва за нея. Рента от 5 лв. в другите региони в този момент е от 30 до 150 лева Много може да се написа, само че считам че това е най-важното и хората би трябвало да го знаят. 

Молбата ми е към тези, които се отнасят отрицателно към нас, е да не гледат единствено джиповете, които караме. Зад тези джипове стоят нашите ориси и на нашите фамилии, които през акциите работят 12 - 16 часа и завистливо гледат по какъв начин техните другари по какъв начин чакат да преминат гръцката граница през уикендите и лятото ", написа в профила си във фейсбук Делгянски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР